KNAF gecertificeerd instructeur autorensport

Wie ben ik?

Fijn dat u even de moeite neemt om iets over mijn achtergrond te lezen.

Wie is Joop Portegies? Zie LinkedIn en het artikel 'Motor op vier wielen' in 'De Telegraaf'.

Als jongetje van 12 jaar ging ik al regelmatig, op de fiets vanuit Haarlem Noord, naar het circuit van Zandvoort. Ik wist altijd wel een manier om in de pitboxen te komen en vermaakte mij dan prima. Mijn passie voor techniek, snelheid, auto- en motorsport ontwikkelde zich al vroeg.

Jaren later was ik actief met motoren en auto's op 1/4 mijl dragstrips en racecircuits.

Mijn Palmares: o.a., drievoudig Nederlands recordhouder 350 cc en drie jaar Nederlands/clubkampioen. Veel aandacht van de Internationale pers met de Kawasaki 'Rainbow Chaser', een zelfbouw 9 cilinder, 2340 cc tweetakt met 360 pk. Op dit moment weer 'Hot' in de dragrace wereld. Zie het januari 2018 nummer van 'Classic Bike'. En wil je hem horen lopen? Dat kan sinds kort ook weer, luister maar: Rainbow Chaser

Veel plezier beleefde ik aan mijn 125cc racekarts van CRG en Birel en een 'uitstapje' naar Nascar, met een brullende 650 pk V8 op Daytona International Speedway FL, USA. Momenteel ben ik hoofdzakelijk en met veel enthousiasme actief tijdens trackdays.

Als voormalig werkplaatschef, APK2 keurmeester, docent bij Innovam, examinator CBR, diverse overheidsfuncties en groepsbegeleider bij Race Planet, maak ik makkelijk contact met mensen. 

Steeds vaker kreeg ik het verzoek om enthousiaste beginners 'soepel, veilig en snel' op weg te helpen. Streng wanneer dat nodig is, met humor waar dat kan. Daarbij beheers ik een niet te onderschatten aspect, het overdragen van kennisDe enthousiaste reacties na afloop hebben uiteindelijk geleid tot het starten van 'Gonzales Trackday Training', net als 'Joop's Garage' een onderneming van 'Gonzales Racing'. Ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder nr. 70391912. BTW nr. NL078411002B01

Hoewel mijn missie is 'beginners' op weg te helpen, bestaat de mogelijkheid om ervaren rijders naar een hoger niveau te brengen.

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie...gewoon doen!

Maak gebruik van het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

 

Graag tot ziens bij een training of een 'Ride-Along' experience.